Ons lijf, fysiotherapie
De fysiotherapeut van Oosterheide te Oosterhout. TEL:0162694699

G-gym

Sporten voor kinderen met een beperking

 

Heeft uw kind zin om te sporten in Oosterhout, maar kan hij/zij door zijn/ haar beperking niet actief deelnemen bij reguliere sportverenigingen? Bij Ons lijf in Oosterhout kunnen zij sporten onder begeleiding van de kinderfysiotherapeut en assistent fysiotherapeut. Dus sporten voor kinderen met een beperking in Oosterhout.

Wat G-gym?
Het belangrijkste bij G-gym is het plezier hebben om te bewegen. Er wordt gesport in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers Er wordt gekeken naar de mogelijkheden die het kind heeft om te bewegen. Dit bewegen te stimuleren om kracht, conditie, coördinatie en mentale ontwikkeling te verbeteren met leuke uitdagende spel en sporten. Zonder dat het kind het gevoel heeft iets te moeten, krijgt de ontwikkeling van uw kind veel aandacht.

Ze krijgen meer inzicht in ruimte, afstand en snelheid, kunnen makkelijker omgaan met hun evenwicht.

Voor wie is g-gym?
G-gym is voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar met een verstandelijk en/of fysieke beperking mogelijk in combinatie met een of ADHD.

Wat wordt er gedaan?

Iedere gymles is weer anders. Er wordt gestart met een warming-up. Daarop volgen allerlei sport en spel activiteiten, individueel en met elkaar. Met behulp van het eigen lichaam, oefenmateriaal en toestellen werken we op speelse wijze aan allerlei vormen van bewegen zoals springen, klimmen en klauteren, duikelen, gooien en vangen. We sluiten af met een cooling down.

Bij mooi weer zal er ook buiten bewogen worden.

 

Gezondheidscentrum voor kinderfysiotherapie, fysiotherapie, diëtetiek, ergotherapie, fitness en een thuiszorgwinkel te Oosterhout.