Ons lijf, zorgen voor morgen.

Bekkentraining

Training voor pijn in het bekken tijdens of na de zwangerschap

Bekkenpijn

Het bekken van zwangere vrouwen is door hormonen onderhevig aan verandering. Dit moet ook want doordat de banden soepeler worden is het bij de bevalling voor de baby mogelijk om het geboortekanaal te passeren. Deze verandering zorgt bij iedere zwangere vrouw enige mate voor mindere stabiliteit in het bekken. Dit geeft zeker niet altijd pijnklachten!! Door deze veranderingen kan het zijn dat het bekken in een “verkeerde” stand komt te staan. DEze bekkenstand doet zeer.

Bewegingen die normaal geen pijn doen, zoals (trap)lopen, opstaan uit een stoel, omdraaien in bed, stofzuigen enzovoort, doen nu wel pijn. De pijn is vaak continu aanwezig. Deze pijn bevind zich rond het bekken, in de onderrug, de buik, de zij en/of achterkant van de bovenbenen, billen, het stuitje, de liezen of het schaambeen. De pijn kan wisselend van plaats en sterkte zijn en soms helemaal verdwijnen om vervolgens weer terug te komen.

Door speciale trainingen onder begeleiding van onze fysiotherapeut kunnen de klachten verdwijnen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons.

Bekkentraining

Bekkentraining

Gezondheidscentrum voor kinderfysiotherapie, fysiotherapie, diëtetiek, ergotherapie, fitness en een thuiszorgwinkel te Oosterhout.